Debat
 "Fortæl mig og jeg glemmer måske.
Vis mig og jeg vil huske.
Involver mig og jeg vil forstå."

Udsagn fra den engelske biolog og naturgenopretter John Hanley.

Siderne er fremstillet i håbet om, at så mange som muligt vil læse dem - og især bakke op omkring ønskerne om at få et naturstisystem i Hørning. Se vores fotooptagelser fra "stien"

Flere nye stisystemer i Østjylland/Syd er fremsendt i forslag til Århus Amt i forbindelse med Regionsplan 2001.

Vi har travet mange dejlige ture i Østjylland siden januar 2000 - og har fotograferet ruterne. Den første rute er Hørningstien.

De næste naturstier er bl.a. fra Hørning til henholdsvis Norsminde og Moesgård Strand. Men turen har også været rundt om Solbjerg Stilling Sø - en uforglemmelig tur om en natur-skøn sø, som vi godt ved, kan være vanskelig at etablere en sluttet natursti omkring.

Du må have billederne til gode - lidt endnu - men de er flotte! Lodsejerne langs Solbjerg Stilling Sø skal have megen ros, fordi de holder deres områder så usandsynlig flotte - der var ingen forurening, ingen skovsvin havde lagt

deres vej forbi - det var som at komme ind en anden verden - ingen mennesker - ingen biler - bare den skønneste natur - bl.a. svaner, sangfugle og køer for slet ikke at tale om floraen.

Jo, vi forstår godt de landmænd, som fortalte os, at de ikke er begejstrede for at få en natursti omkring søen, for eksempel:

Hvis en ko spiser en sammenkrøllet dåse (fra øl eller sodavand) - ja, så er det ganske tragisk, for koen bliver så syg, at den må aflives. Det samme gælder også, hvis de spiser skruekapsler fra sodavand!

Efterladte plastikposer kan holde et dyr fanget, så det omkommer af sult - for ikke at tale om fiske-krogene, som nogen gange bliver efterladt ved søen - dem kommer både mennesker og dyr ganske ubehageligt i fortræd med.

Ved Astrup er der et meget smukt naturområde, som er ukendt for mange - der er ingen skilte, der viser vej. Men ak! skovsvinene, de havde fundet vej - og det med to kummefrysere, som de havde stillet på græsplæne-P-pladsen!

Se det kan gøre os rigtigt vrede, for vi har jo netop genbrugsplad-serne, til at aflevere sligt på - og freon forurener - det skal miljøaffaldsbehandles!

o0o

Når materialet om de næste stiforløb er fremstillet, kan du læser derom på forsiden af vores hjemme-side. Specielt kan du glæde dig til at se de mange dejlige billeder, som vi har taget fra områderne - men vi skal lige have fremstillet et landkort over de nye stisystemer først - så det varer nok nogle par uger, førend vi når så langt!

Husk at føje vores sider til en af dine foretrukne web-steder - og fortæl om siderne til andre - send dem evt. en link!!

Alle er velkomne med deres kommentarer til forslagene gode råd, hjælp eller kritik = debat - vil være meget velkommen. Vil du følge udviklingen, så kig ind på siderne regelmæssigt!

Venlig hilsen
Annie Malmgren & John Christiansen
E-mail: debat@annieogjohn.dk